Dit zijn de Beste Buren uit Overijssel

Burendag, dé dag dat buren samen komt en waarbij veel buurten iets goed doen voor elkaar en voor de wijk. Reden voor ons om in Overijssel op zoek te gaan naar de buren die het hele jaar door nét wat extra's doen in de buurt.

Tientallen buren werden aangemeld. Uit alle aanmeldingen hebben wij drie genomineerden geselecteerd. 

Anne en Lammy de Groot uit Tuk

Volgens de buren staan Anne en Lammy altijd voor de hele buurt klaar. Tijdens vakanties houden deze twee een oogje in het zeil en dat geeft de buren een veilig gevoel. "Ze staan altijd voor je klaar en zeggen nooit 'nee'", vertelt een buurvrouw. Anne en Lammy hebben de buren geholpen met snoeien en boden hun aanhanger aan om het afval weg te brengen. "Toen waren de takken een beetje te groot, dus Anne en Lammy hebben met z'n tweeën, in de winter, in de regen, capuchons op, alle takjes klein geknipt in de container."

Hendrie en Ilse Schonewelle uit Zwartsluis 

Deze buren zijn genomineerd door Henny Doff, zij woonde dertien jaar naast Hendrie en Ilse en ze stonden altijd voor Henny klaar. "Voor alles", vertelt Henny. "Ik hoefde maar te roepen voor een schroefje, of wat dan ook, en dan was hij er." Henny is in zeven maanden tijd twee keer verhuisd en daar hebben Hendrie en Ilse bij geholpen. "Ze zijn bijna nog meer dan familie."

Anneke Meijerman uit Dijkerhoek

Volgens de buurvrouw van Anneke, Diana Nijendijk, kan altijd alles bij Anneke. "Alles kan, hartstikke leuk, en dat vind ik heel bijzonder aan haar", vertelt Diana.  Terwijl Anneke ook druk is op de boerderij heeft ze toch altijd tijd om haar buren te helpen en past ze regelmatig op de kinderen van de buren. "Logeren? Ja, dat kan hups met z'n vieren op een kamer, het kan altijd." 

Wie is volgens jou de beste buur?

Meer over dit onderwerp:
bestebuur Burendag beste buur Nieuws
Deel dit artikel: