Waar moet de Beste Buur uit Overijssel eigenlijk aan voldoen?

In aanloop naar Burendag deze zaterdag, gingen wij op zoek naar de Beste Buur van Overijssel. Tientallen buren uit de hele provincie werden aangemeld, en wij hebben drie buren genomineerd, maar waar hoort een Beste Buur eigenlijk aan te voldoen?

Volgens Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds, is aandacht aan elkaar geven één van de belangrijkste punten van goed noaberschap. Ook begrip is volgens Douwes van belang: "Wat is de situatie van een ander?" En als laatste geeft Douwes mee dat je daar waar het nodig is, helpt steunt, en in actie komt. 

Waarom Burendag? 

Het Oranje Fonds is de initiatiefnemer voor het jaarlijks terugkerende Burendag op de vierde zaterdag van september. Met deze dag wil het Oranje Fonds stimuleren meer met elkaar in contact te komen. Volgens Douwes is contact maken het beginpunt van oplossingen voor bijvoorbeeld mensen die problemen hebben. "Maar simpelweg ook om aandacht te hebben, te weten wat er speelt, ook begrip te krijgen voor wat er gebeurt." 

Volgens het Oranje Fonds helpt één dag per jaar om beter contact te krijgen met de buren. "We hebben het zo ongelooflijk druk met elkaar, we rennen een beetje langs elkaar heen in deze maatschappij. Hier zeggen we: 'wacht eventjes, even een rustpunt', een kopje koffie, zoek elkaar op, maak dat contact. 

Meer over dit onderwerp:
Beste Buur Burendag Bestebuur Oranje Fonds Nieuws
Deel dit artikel: