Oldenzaals bedrijf maakt 9000 hesjes voor WK voetbal in Rusland

De Nederlandse voetbalheren gaan niet naar WK voetbal, maar Oldenzaal zal er deze zomer goed vertegenwoordigd zijn. Fotografen, officials, noem het maar op, allemaal zullen zij op het WK in Rusland Oldenzaalse hesjes dragen. Het bedrijf Phoenext levert 9000 hesjes, ondanks dat het bedrijf maar zes werknemers heeft.

Behalve scheidsrechter Björn Kuipers is er dus nog een Oldenzaalse invloed op het mondiale voetbaltoernooi. Maar hoe komt de wereldvoetbalbond bij een relatief klein bedrijf uit Twente? "Ze komen niet rechtstreeks bij ons, maar via licentiehouders", legt directeur Jakob Lameijer uit.

Grote sporttoernooien

Phoenext wordt niet zenuwachtig van een internationale opdrachtgever. Het bedrijf heeft al eerder in opdracht van onder andere de Duitse Bundesliga, Roland Garros en Le Mans gewerkt.

Speciaal systeem

Voor een bedrijf met zes medewerkers lijkt het leveren van 9000 hesjes in vijftien verschillende kleuren een enorme klus. Lameijer: "Door een speciaal systeem kunnen wij de hesjes redelijk snel bedrukken. Het snijden van de stoffen gaat met honderdvijftig lagen tegelijk, dus dan kom je op een paar duizend hesjes per dag uit."

Opsturen

Als de stoffen zijn gesneden, gaan ze naar dertig thuiswerkers die van de stof en overige materialen de uiteindelijke hesjes naaien. "Als we ze dan terugkrijgen, sturen wij ze naar Rusland", vertelt de ondernemer.

Zo is Nederland dus alsnog aanwezig op het WK.

We gaan TOCH naar het WK voetbal. Niet met voetballers maar met 9000 hesjes! Ze zijn gemaakt door het Oldenzaalse bedrijf Phoenext en worden gedragen door o.a. persmensen, fotografen en stewards. Boeskoolstad boven dus op het aanstaande WK, want ook de Oldenzaalse scheidsrechter Björn Kuipers is daar van de partij....??

Posted by Expeditie Oost on Wednesday, May 16, 2018
Meer over dit onderwerp:
Oldenzaal WK 2018 Phoenext Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: