Heracles Almelo haalt met Janis Blaswich vervanger Bram Castro binnen

Heracles Almelo heeft de vervanger van doelman Bram Castro binnen. De Duitser Janis Blaswich heeft voor drie jaar, met een optie voor nog een jaar, getekend in Almelo.

Blaswich komt over van het Duitse Borussia Mönchengladbach, waar hij al sinds 2006 onder contract stond. De 27-jarige doelman speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Hansa Rostock. Met die club eindigde hij op de zesde plaats in de Derde Bundesliga en hield hij zestien keer de nul.

Pieckenhagen en Wormuth

Na een Duitse trainer, haalt Heracles Almelo nu dus ook een Duitse keeper. Maar dat heeft volgens technisch manager Mark-Jan Fledderus niks met elkaar te maken. De club volgde Blaswich namelijk al voordat Frank Wormuth naar de club kwam.  Heracles Almelo kwam hem op het spoor door een tip van oud-Heraclied Martin Pieckenhagen. Ook die doelman stond in het verleden onder contract bij Hansa en komt uit Rostock. "Vorig seizoen stond hij al hoog op onze lijst toen Castro weg zou gaan. We hebben hem intensief bekeken dit seizoen. Ik ben zelf geweest, en ook de nieuwe trainer is een keer gaan kijken", zegt Fledderus. 

Concurrentie 

Janis Blaswich is de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen, en dus ook de eerste voor Mark-Jan Fledderus als technisch manager. "Dit was wel een hele belangrijke. En het was nog moeilijk om hem uiteindelijk te halen. Er zaten ook nog vier, vijf clubs uit de Tweede Bundesliga achteraan dus dat hij voor ons kiest is een groot compliment. De keeper is een belangrijke pion die we als eerste wilden binnenhalen."

Eredivisie

Janis Blaswich stond in de belangstelling van meerdere Duitse clubs maar koos dus voor Heracles: "Mijn doel is altijd geweest om zo hoog mogelijk te spelen. De Eredivisie is een vooraanstaande Europese competitie waarin ik mijzelf kan bewijzen", zegt de 1,93 meter lange doelman. 

Transfermarkt 

Heracles Almelo orienteert zich in de komende transferperiode in ieder geval nog op een centrale verdediger, een spits en een linksback. Jamiro Monteiro en Brandley Kuwas worden genoemd als mogelijke vertrekkers, maar voor dat tweetal heeft nog geen club zich concreet gemeld laat Fledderus weten. 

Deel dit artikel: