OM wil jihadganger uit Heeten snel berechten, Turkije gevraagd naar hem te zoeken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Turkije verzocht te onderzoeken of jihadganger Victor D. uit Heeten in dat land is. Turkije heeft nog niet gereageerd op het verzoek dat is gedaan op aanvraag van de verdediging van de Syriëganger.

Vandaag was er een regiezitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam, maar D. was daar niet bij. Sinds hij heeft laten weten zichzelf aan te geven aan het Turkse leger, ontbreekt van hem ieder spoor. D.'s advocaat noemt de situatie zorgelijk.

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, wordt de zaak van jihadganger Victor D. uit Heeten binnen drie maanden inhoudelijk behandeld. De voormalig postbode, ook wel bekend als Zakariya al Hollandi, vertrok in 2013 naar Syrië. Hij staat terecht voor lidmaatschap van een terroristische organisatie.


Zes jihadgangers
Vandaag werden zes zaken behandeld van jihadstrijders. In twee gevallen werd uitspraak gedaan, één van hen moet zes jaar de cel in. De andere vier zaken, waaronder die van D., worden later inhoudelijk behandeld. De zaak tegen de jihadganger uit Heeten gaat de eerste week van juli verder.

Deel dit artikel: