"Mogelijk honderd doden bij Defensie door chroom-6"

Mogelijk zijn meer dan honderd oud-medewerkers van Defensie overleden omdat zij hebben gewerkt met het giftige en kankerverwekkende chroom-6. Dat zegt advocaat Rob Bedaux, die opkomt voor honderd andere ex-medewerkers. Op het NAVO-depot in Vriezenveen werd met de giftige verf gewerkt.

Volgens Bedaux ontdekten zijn cliënten dat honderd van hun 2.500 vroegere collega's zijn overleden aan kanker. Vaak overleden zij op een relatief jonge leeftijd tussen de veertig en zestig jaar. Zij werkten op een POMS-site, waar NAVO-materieel werd onderhouden en opgeslagen. Op de terreinen werden legervoertuigen bewerkt met grit dat chroom-6 bevatte.


Vriezenveen

Omdat het onderzoek beperkt was tot vier van de vijf POMS-terreinen, zal het werkelijke aantal doden volgens Bedaux hoger zijn. Het terrein in Vriezenveen is het enige terrein dat nog niet door de medewerkers is onderzocht.


Bedaux zegt dat hij Defensie om medische informatie van overleden werknemers heeft gevraagd. Toen Defensie deze informatie niet zei te hebben, heeft de advocaat zijn cliënten gevraagd zelf op onderzoek uit te gaan.

Bedaux zegt binnenkort ook onderzoek te doen naar de situatie rondom het POMS-terrein in Vriezenveen.

Meer over dit onderwerp:
Chroom 6 NAVO vriezenveen Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: