Adem weg, die stress en migraine!

Start vandaag met ademen. Dat klinkt een beetje als een overbodige tip, want zonder adem kom je de dag niet door. Maar als je ademhaalt middels de BAM-methode van Robert Bridgeman uit Zwolle, dan zucht je alle stress zó van je af. "Ademhalen is de basis van heel veel dingen."

Bridgeman schreef zijn nieuwste boek 'Start vandaag met ademen' samen met Marleen van den Hout. De BAM-methode die in het boek wordt uitgewerkt is een wetenschappelijke onderbouwing dat je door de juiste ademhaling minder stress, vermoeidheid en spanning hebt. "We zijn vergeten hoe heilzaam de uitademing is. We ademen te weinig 'laag'. Inademen is spanning en uitademen is ontspanning." 

Techniek

Volgens de auteurs kun je in één dag anders leren ademen. "De techniek is heel eenvoudig, dus het is niet moeilijk om te leren", weet Marleen. "Het gaat ook om bewustwording, mindfulness en minder moeten", weet Robert. Hij staat met deze thema's ook op de planken in theaters. Zijn eigen zoektocht begon in meditatiecentra in Nepal. Het andere ademhalen begon voor hem pas toen hij Marleen ontmoette. Én toen hij met Wim Hof, bijnaam The Iceman, de Kilimanjaro beklom in z'n korte broek binnen 48 uur. "Je kunt met ademhaling heel veel doen en ook tot grote prestaties komen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren