PVV Overijssel stelt opnieuw vragen over jihadstrijders

De PVV Overijssel heeft vanochtend opnieuw gevraagd waarom de provincie geen beeld heeft van het aantal jihadstrijders uit Overijssel. In de commissievergadering vroeg PVV'er Van Aalst aan Commissaris van de Koning Ank Bijleveld waarom enkele andere provincies wel de aantallen jihadstrijders openbaar maken en Oost-Nederland niet.

Bijleveld antwoordde dat op nationaal niveau terrorisme wordt bestreden en dat openbare orde en veiligheid geen taak is van de provincie. Er zijn bij Bijleveld wel gegevens bekend, maar die worden volgens haar niet openbaar gemaakt met het oog op veiligheid.

De PVV is het daar niet mee eens, omdat volgens de partij in de noordelijke provincies de aantallen jihadstrijders wel gedeeld worden. Volgens Bijleveld is dat ook punt van discussie, omdat het volgens haar niet de bedoeling is dat die informatie openbaar wordt gemaakt. De PVV is ontevreden met de reactie van Bijleveld en wil koste wat kost antwoord op de vraag. De partij overweegt desnoods een beroep te doen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Meer over dit onderwerp:
Zwolle PVV IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren