Penningmeester Berg en Dalruiters uit De Lutte verdacht van verduistering

Het Oldenzaalse gemeenteraadslid Johan Meijer wordt als penningmeester van de pony- en paardenclub Berg en Dalruiters uit De Lutte beschuldigd van verduistering.

De pony- en paardenclub mist een aanzienlijk geldbedrag uit de verenigingskas. De penningmeester wordt in verband daarmee verdacht van onrechtmatige handelingen. Dat staat in een brief die is verstuurd naar de leden. Morgen is er een extra ledenvergadering van de Berg en Dalruiters. De vereniging weet nog niet hoeveel geld er is verdwenen.

Nader onderzoek

Ondanks het geld dat ontbreekt is zowel de vereniging als de stichting nog steeds financieel gezond, stelt secretaris Spaakman van de Berg en Dalruiters in de brief. Ze meldt dat het bestuur de komende dagen nader onderzoek doet om een goed beeld te krijgen van het geldbedrag dat ontbreekt. Tijdens de ledenvergadering zullen leden gedetailleerder op de hoogte worden gebracht. 

Uit de brief wordt ook duidelijk dat een aantal leden de afgelopen week de betaling van contributie heeft stopgezet of terug heeft laten storten. Die leden krijgen van de secretaris het verzoek het verschuldigde bedrag alsnog zo snel mogelijk over te maken, omdat de rekening van de Berg en Dalruiters is geblokkeerd voor de penningmeester. "Dus dat gevaar is geweken", stelt Spraakman. 

Opgestapt als fractievoorzitter PvdA

Het opstappen van Johan Meijer als fractievoorzitter van de PvdA in de Oldenzaalse gemeenteraad houdt mogelijk verband met de diefstal. De 63-jarige Oldenzaler heeft inmiddels ook zijn raadslidmaatschap beëindigd. Hij was sinds 2004 raadslid in Oldenzaal.

Deel dit artikel:

Reageren