Meer aanhoudingen in drugsonderzoek na neerschieten verdachte in Oldenzaal

De politie heeft gisteren twee mannen van 33 en 57 jaar en een vrouw van 64 jaar uit Enschede aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs.

De arrestatie van het drietal volgt op de aanhouding van een 38-jarige man uit Overdinkel, gistermiddag midden op straat in Oldenzaal.

Deze arrestatie verliep vrij spectaculair, want de verdachte werd in zijn auto op de Beatrixstraat in Oldenzaal door de politie klemgereden en vervolgens neergeschoten. De man uit Overdinkel werd geraakt door een politiekogel en is met een schotwond opgenomen in het ziekenhuis.

Gezamenlijk drugsonderzoek Duitsland en Nederland

De aanhoudingen zijn het gevolg van een gezamenlijk onderzoek van de Duitse en Nederlandse politie naar de herkomst van en handel in drugs. Bij vier woningen in Enschede is gisteren huiszoeking gedaan. Daarbij werden vuurwapens, verdovende middelen, contant geld en apparatuur voor de verwerking van synthetische drugs in beslag genomen.

Ook bij een woning in Overdinkel werd huiszoeking gedaan. Hier werden verdovende middelen in beslag genomen, apparatuur voor het maken van synthetische drugs en een grote hoeveelheid vuurwerk. In Duitsland zijn na huiszoekingen twee aanhoudingen verricht.

Rijksrecherche doet onderzoek naar schietincident

De Rijksrecherche doet onderzoek naar de schietpartij, waarbij de verdachte uit Overdinkel gewond raakte als gevolg van een schot uit het dienstpistool van een lid van het arrestatieteam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren