Otter duikt op langs de IJssel bij Deventer

In natuurgebied de Ossenwaard langs de IJssel bij Deventer zijn vorige week sporen van een otter gevonden. Dat meldt Stichting IJssellandschap op zijn website.

Natuurverkenners stuitten vorige week in het natuurgebied op de westoever van de IJssel op pootafdrukken van een otter. Het dier zelf is niet gezien.

Waarschijnlijk gaat het om een otter uit de Weerribben die de IJssel heeft ontdekt en nu langs de rivieroever zwerft. Het is nog niet duidelijk of het dier de Ossenwaard bij Deventer ook heeft kozen als vaste verblijfplaats.

Waardevol natuurgebied dichtbij de stad 

Stichting IJssellandschap is eigenaar van de Ossenwaard en laat weten enorm blij te zijn dat de otter het natuurgebied heeft ontdekt. "Het onderstreept dat de Ossenwaard zich ontwikkelt tot een waardevol natuurgebied dichtbij de stad met bijzondere planten en dieren."

Al eerder was vastgesteld dat ook de bever zich ophoudt in de Ossenwaard. Stichting IJssellandschap heeft het project Ruimte voor de Rivier aangegrepen om de Ossenwaard verder te ontwikkelen als bijzonder natuurgebied. Zo is er dit jaar een directe waterverbinding met de IJssel gerealiseerd.

Meer over dit onderwerp:
otter Ossenwaard Deventer Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren