Jihadstrijder uit Heeten keert ook niet anoniem in vluchtelingenstroom uit Syrië terug

Jihadstrijder Victor Droste uit Heeten peinst er niet over om terug te keren naar Nederland. Ook niet nu hij betrekkelijk anoniem in de Syrische vluchtelingenstroom op kan gaan.

Hij verwacht dat hij opgepakt wordt zodra de Nederlandse autoriteiten doorkrijgen wie hij werkelijk is. En dat vooruitzicht maakt dat hij niet over een terugkeer nadenkt.

Droste: "Na eerst 10 jaar zitten, daarna de rest van mijn leven werkloos? Geen opleiding of werkgever die me accepteert. Zou jij het accepteren als een ex-terrorist jouw kinderen les zou geven?"

Weerstand tegen vluchtelingen schandalig
Protesten tegen de komst van vluchtelingen vindt Droste schandalig. Droste vindt juist dat Nederland meer moet doen om vluchtelingen op te vangen. "Jullie houden toch zo van mensenrechten? Waarom dan niet je medemens willen helpen? Nederlanders moeten minder klagen en overgaan tot actie."

"Geen schuld aan stroom vluchtelingen"
Schuldig aan het ontstaan van de vluchtelingenstroom voelt Droste zich niet. "Het klopt inderdaad dat mensen het land verlaten vanwege deze oorlog, maar ik weet bijna zeker dat men niet vlucht voor de rebellen. Velen van hen vluchten uit regeringsgebieden. Wat kan ik daar aan doen? Wij willen ze niet van de ene onderdrukking in de ander storten."

Meer over dit onderwerp:
jihad Syrie Heeten Victor Droste Nieuws
Deel dit artikel: