Opnieuw dode otter gevonden, ditmaal langs N331 bij Zwolle

Opnieuw is er in de provincie een dode otter aangetroffen. Ditmaal lag er een dier langs de N331 ter hoogte van de Milligerplas in de wijk Stadshagen in Zwolle.

De otter werd gisteren gevonden en is vandaag door boswachter Ronald Messemaker meegenomen voor onderzoek. Vermoedelijk is het dier aangereden toen het de weg over wilde steken.

Het is de tweede dode otter in een week tijd. Afgelopen weekend werd er ook al een dode otter langs de A32 bij Staphorst gevonden. Volgens dierecoloog Hugh Jansman is de otterpopulatie groeiende. Het aantal verkeersslachtoffers is daarvan een afspiegeling.

De otter is een bedreigde diersoort. In 1989 stierf de otter officieel uit in Nederland. In 2002 is begonnen met het uitzetten van een nieuwe populatie in de Kop van Overijssel. Op dit moment kent Nederland naar schatting zo'n 150 otters, waarvan het grootste deel leeft in natuurgebied Wieden-Weerribben.

Begin dit jaar meldde Landschap Overijssel dat het diertje na vijftig jaar ook weer terug was in het Reestdal bij IJhorst. Een speciale wildcamera van Landschap Overijssel had de otter op beeld weten vast te leggen.

Meer over dit onderwerp:
otter Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren