Politiek in Enschede tevreden met nieuwe burgemeester Van Veldhuizen

De gemeenteraadsleden in Enschede zijn tevreden met de keuze voor de nieuwe burgemeester Onno van Veldhuizen. De meeste raadsleden kennen de huidige burgemeester van Hoorn niet, maar ze hebben na het lezen van zijn cv wel het volste vertrouwen dat Van Veldhuizen de juiste man is voor Enschede.

"Ik had niet meteen een beeld bij zijn naam", reageert PvdA-raadslid Ten Thije. CDA-raadslid Wijfjes had tot vandaag ook nog nooit van Onno van Veldhuizen gehoord. "Ik ken de man niet, maar zijn profielschets ziet er goed uit. Ik ben tevreden met de keuze. Als hij het maar goed doet. Trouwens, we zijn met 39 man in de raad, we kunnen hem wel aan", zegt Wijfjes gekscherend.

Geen vrouw, geen Tukker

Dat de keuze is gevallen op een man en niet op een vrouw vinden de meeste raadsleden niet belangrijk. "Als het maar een goede is, dan maakt het niet uit of het een man of vrouw is", reageert SP-raadslid Futselaar. PvdA-raadslid Ten Thije is het daarmee eens. "Een vrouw zou leuk zijn, maar we moeten kiezen voor degene met de beste kwaliteiten. Dat is nu blijkbaar een man."

Dat Van Veldhuizen geen Tukker is vindt raadslid Van der Aa van het CDA niet van belang. "Of het een Limburger of iemand uit Groningen is maakt niets uit. Als hij een goede burgemeester is heeft hij snel door hoe de hazen in Twente lopen. Kijk maar naar Fred de Graaf, die had dat heel snel in de gaten."

Meer over dit onderwerp:
burgemeester enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren