FC Twente vraagt schuldeisers langere termijn voor aflossing van schulden

FC Twente vraagt zijn schuldeisers om langer te mogen doen over het afbetalen van leningen. Dat laat de nieuwe voorzitter Aldo van der Laan weten aan de Twentsche Courant Tubantia.

Door de termijn van afbetaling te rekken, worden de aflossingen lager en is het voor het noodlijdende FC Twente minder moeilijk er financieel weer bovenop te komen.

Last van 5,4 miljoen euro per jaar

Twee banken hebben hypotheken verstrekt van samen 33 miljoen euro, die in 25 jaar afgelost moet worden. De krant rekent voor dat dit een last is 5,4 miljoen euro per jaar. Zeven particulieren hebben geld aan de club geleend. De gemeente Enschede heeft FC Twente ook een lening verstrekt van 20 miljoen euro voor de verbouwing van het stadion. Daarvan is nu nog een schuld van 17 miljoen euro over.

De gemeente heeft al toegezegd de club waar mogelijk te willen helpen, maar ook dat die hulp niet kan bestaan uit financiële steun. Wethouder Eerenberg zei gisteren op vragen uit de gemeenteraad dat hij de club heeft gevraagd met een voorstel te komen. Dat voorstel bestaat nu waarschijnlijk uit het rekken van de afbetalingstermijn. De politiek in Enschede is bang dat de gemeente van dat geleende geld niets meer terug ziet. Wethouder Eerenberg zegt alle vertrouwen te hebben in de club.

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Deel dit artikel:

Reageren