Vervroegd vertrek Joop Munsterman bij FC Twente

De rol van voorzitter Joop Munsterman bij FC Twente is uitgespeeld. Hij zal op korte termijn vervroegd vertrekken.

De voorzitter gaf een aantal weken geleden aan dat hij aan het einde van het seizoen de club zou verlaten. De overige bestuurders wensen echter dat hij de voorzittershamer eerder inlevert. De Raad van Commissarissen en het management willen dat Munsterman alle banden met de club verbreekt om ook naar buiten toe duidelijk te maken dat Aldo van der Laan en Gerald van den Belt nu de leidende personen zijn bij de Enschedese club. Munsterman was deze week al niet meer aanwezig op de club en was ook niet bij het duel bij Willem II.

Financiële wanorde

De club kwam deze week negatief in het nieuws door financiële problemen. Daardoor kreeg het elftal drie punten in mindering en zakte het in de stand van de eredivisie. De club uit Enschede zal komend seizoen fors bezuinigen en in totaal acht miljoen euro terug gaan in de begroting. Dit zal worden gevoeld in alle geledingen van de club.

Einde van een turbulent tijdperk

Munsterman is tien jaar lang voorzitter van FC Twente geweest. Daarvoor was hij ook al twee jaar als bestuurslid actief bij de voetbalclub uit Enschede. Onder zijn leiding ontwikkelde FC Twente zich tot de club die in 2010 landskampioen werd. "Het mooiste wat je als club, en misschien ook wel als regio kan meemaken", zei Munsterman bij het aankondigen van zijn afscheid in januari. Toen werd ook al bekend dat Aldo van der Laan zijn taken over gaat nemen.

Munsterman ontkent

Joop Munsterman ontkent dat hij vervroegd zal vertrekken bij de club. Wel geeft hij aan dat zijn rol is uitgespeeld binnen FC Twente. "Ik ben koning zonder land", liet hij weten in het Radio Oost-programma Zondagsport. Luister hieronder naar het hele gesprek met Munsterman.

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.