Rechtbank Almelo buigt zich opnieuw over verzoek beslaglegging monstertruck

De rechtbank in Almelo beslist volgende week donderdag of het Waarborgfonds Motorverkeer beslag mag leggen op de monstertruck van de stuntman die betrokken was bij het monstertruckdrama in Haaksbergen vorig jaar. Het fonds wil beslag op de truck leggen, omdat het voorziet dat het de komende jaren miljoenen moet uitkeren aan slachtoffers van het drama. Eerder deze week werd al beslag gelegd op huizen en voertuigen van de man.

De uitgekeerde schadevergoedingen worden verhaald op aansprakelijke partijen. Wie dat zijn, is nog niet bekend. Om te voorkomen dat de chauffeur van de monstertruck straks geen geld heeft, heeft het fonds beslag laten leggen op bezittingen van hem in het westen van het land. Het gaat onder meer om panden en een voertuig. De monstertruck bevindt zich nog in de regio, vermoedelijk in Vriezenveen waar de truck eerder is onderzocht. Het verzoek tot beslaglegging is daarom bij de rechtbank in Almelo neergelegd.

Eerder verzoek werd afgewezen

Een eerder verzoek namens de slachtoffers van het monstertruckdrama om beslag te laten leggen op de monstertruck werd door de rechtbank afgewezen. Dat kwam omdat het Waarborgfonds Motorverkeer had toegezegd de schadevergoedingen af te zullen handelen. Het fonds wil nu echter zelf de zekerheid dat bij een eventuele aansprakelijkheid van de stuntman de kosten op hem verhaald kunnen worden.

In september reed de stuntman met zijn monstertruck het publiek in. Daardoor kwamen drie mensen om het leven en er vielen tientallen gewonden. De man is niet verzekerd voor deze kosten.

 

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren