Slachtoffers Haaksbergen mogen geen beslag leggen op monstertruck

De voorzieningenrechter in Almelo heeft de beslaglegging op de monstertruck, die is gebruikt in Haaksbergen, vandaag afgewezen.

Volgens de rechter zijn er genoeg waarborgen dat de 48 slachtoffers die om beslaglegging hadden gevraagd hun schade vergoed zullen krijgen. De monstertruck is eigendom van de stuntrijder die in september een ongeluk veroorzaakte in Haaksbergen. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond.

De stuntman is niet verzekerd voor het ongeluk dat hij veroorzaakte, maar zijn truck is ongeveer een kwart miljoen euro waard. De slachtoffers waren bang dat de monstertruck spoorloos zou verdwijnen, als het Openbaar Ministerie het voertuig vrijgeeft. De rechter zegt dat 'twee anonieme tips' volstrekt onvoldoende onderbouwing zijn voor die verdenking.

Aannemelijk dat er voldoende geld is
Het Waarborgfonds Motorverkeer heeft toegezegd dat er schade uitgekeerd zal worden. Het fonds keert maximaal 5,6 miljoen euro per incident uit. Omdat de slachtoffers de totale schade schatten op 390.000 euro is het voor de
rechter aannemelijk dat er voldoende geld is. Zeker omdat de gemeente Haaksbergen en de organisatie van het stuntfestijn zelf ook een aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Het noodfonds, dat gemeente en organisatie in oktober in het leven riepen, is opgeheven nu het Waarborgfonds de claims behandelt.

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren