Besluit over inbeslagname monstertruck Haaksbergen dinsdag

De rechter in Almelo beslist dinsdag of 48 slachtoffers van het ongeluk in Haaksbergen beslag mogen leggen op de monstertruck van de stuntman. De slachtoffers willen beslag op de truck leggen, omdat zij bang zijn dat ze straks de door hun geleden schade niet kunnen verhalen.

In september reed een stuntman met zijn monstertruck het publiek in. Daardoor kwamen drie mensen om het leven en er vielen tientallen gewonden. De stuntman is niet verzekerd voor deze kosten. De zelfgebouwde monstertruck is volgens de raadsman van de 48 slachtoffers ongeveer een kwart miljoen euro waard.

Geen zorgen, aldus advocaat

De advocaat van de stuntman betoogde maandag voor de rechter dat de slachtoffers niet bang hoeven te zijn dat ze met lege handen blijven zitten. De stuntman zou de schade kunnen vergoeden en bovendien buigt het Waarborgfonds Motorverkeer zich over de kwestie. Het fonds keert eventueel schade uit die niet wordt gedekt door verzekeringen.

Volgens letselschadespecialist Yme Drost, die de 48 slachtoffers ook bijstaat, zal de totale schadeclaim zeker tot meer dan een miljoen euro oplopen. Hij zegt dat het 'niet onaannemelijk' is dat de monstertruck zomaar verdwijnt als het beslag niet wordt toegewezen. De stuntman zou geen bezittingen hebben die dezelfde waarde vertegenwoordigen. "Maar als hij een kwart miljoen op een rekening zet, geven we de truck natuurlijk meteen terug."

Binnenkort gehoord

Mogelijk moeten de gemeente Haaksbergen en de organisator van het evenement ook voor schade opdraaien, maar dat zal pas blijken als het Openbaar Ministerie klaar is met het strafrechtelijk onderzoek. De stuntman wordt binnenkort onder ede gehoord door de rechtbank Den Bosch, omdat hij in 2010 in het Brabantse Asten een ongeluk veroorzaakte met een stuntmotor.

  

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren