Oldenzaler Nico-Jan Hoogma stopt bij KNVB: "Een nieuwe cyclus vind ik te lang"

Nico-Jan Hoogma stopt in juni 2022 als directeur topvoetbal bij de KNVB. De Oldenzaler ziet het niet zitten om nog een cyclus werkzaam te blijven bij de voetbalbond. Hij werkt er sinds 2018. Hij kwam toen over van Heracles Almelo.

"Met de naderende afloop van je contract, ga je reflecteren", begint Hoogma zijn uitleg. "Als je doorgaat, dan begint een hele cyclus opnieuw. Er komen twee eindtoernooien (EK voor de vrouwen en WK voor de mannen) aan, en als Louis van Gaal na het WK klaar is, moet de nieuwe bondscoach er al staan. Dan heb je het over januari 2023. Als je die zelf aanstelt, dan wil je het liefst ook betrokken blijven bij het vervolg, en ga je dus eigenlijk weer een hele nieuwe cyclus aan. Dat vind ik te lang, heb ik voor mezelf besloten. Dus als mijn contract afloopt straks in juni 2022 is het een goed moment om te stoppen. Mijn opvolger kan dan ook met een schone lei beginnen."

Mag Nico-Jan trots op zijn

Hoogma is bij de bond verantwoordelijk voor het Nederlands elftal, het vrouwenelftal, Jong Oranje en Onder 19 bij zowel de mannen als vrouwen. Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB is blij met het werk dat Hoogma heeft verricht. "We doen telkens weer mee op het allerhoogste podium, ook met de jeugdteams. Daar mag Nico-Jan trots op zijn. Ik vind het jammer dat hij niet met ons een nieuwe cyclus in gaat, maar respecteer uiteraard zijn beslissing. Gelukkig blijft hij er nog een tijd bij en kunnen we de komende periode samen met hem nadenken over zijn opvolging. We verwachten per februari de vacature officieel open te stellen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: