Van Polen: "Kon wel janken van blijdschap na die overwinning en die goal"

Bram van Polen kan zijn geluk niet op. De captain van PEC Zwolle schoot zijn club hoogstpersoonlijk naar de eerste zege van het seizoen. Tegen Heracles Almelo kroonde Van Polen zich in de slotminuten tot matchwinner met een benutte penalty: 1-0.

"Het is lang geleden dat je mij hebt zien lachen, hè? Maar dat is niet zo gek. Ik kon wel janken van blijdschap na die overwinning en die goal", zegt Van Polen na afloop. "Ik wist dat dit gewoon een heel belangrijk moment was voor ons. Dan moet je wel even je focus pakken. Ik wist gewoon wat ik ging doen. Gelukkig lukte het."

Verantwoordelijkheid

Van Polen wilde de penalty graag nemen. "Ik heb weleens een strafschop gemist. Dat gebeurt soms. Dit was wel een belangrijk moment. Het is te makkelijk om op dat moment de verantwoordelijkheid aan iemand anders te geven. Ik had echter overal kippenvel. Je bent zo verbonden met de club. Dat ik het dan zo mag beslissen is echt heel fijn", vervolgt hij.

Fijn gevoel

Voor PEC was het de eerste driepunter van het seizoen. Het smaakt in ieder geval naar meer. "Het voelt zo goed dat je de fans, de club, de stad, eigenlijk gewoon iedereen, kan bedanken. Dat is zo'n fijn gevoel!", aldus Van Polen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
PEC ZWOLLE BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: