Prinses Margriet opent nieuw verpleeghuis in Hengelo

Prinses Margriet heeft dinsdagmiddag het nieuwe verpleeghuis Het Woolde in Hengelo geopend. De ouderenzorg die op deze plek wordt gegeven, bestaat 100 jaar. De prinses sprak met de bewoners en met de medewerkers van Het Woolde.

Het verpleeghuis is van Carintreggeland. Bij het complex staat een tent met daarin de tentoonstelling '100 jaar ouderenzorg in Hengelo'. De tentoonstelling laat zien hoe de zorg aan ouderen ooit begon en hoe het in de loop der jaren is veranderd. Prinses Margriet kreeg een rondleiding.

Dementie

De prinses bracht ook een bezoek aan een afdeling voor ouderen met een niet-westerse achtergrond en dementie. Mensen met dementie vallen vaak terug op gewoontes uit het verleden. Op de speciale afdeling worden cliënten ondersteund vanuit hun eigen levensverhaal, leefwereld, wensen en behoeften.

Onvergetelijk

Ook sprak de prinses met bewoners die gebonden zijn aan een rolstoel, maar nog helder van geest zijn. Voor deze bewoners was het een bijzondere aangelegenheid, omdat ze nog nooit een lid van het Koninklijk Huis op bezoek hadden gehad. De bewoners zijn ver in de tachtig en zeiden dat ze een onvergetelijke dag hadden, die ze waarschijnlijk niet weer zullen meemaken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZORG HENGELO
Deel dit artikel: