Wat vind jij: Werkt het stunten met prijzen alcoholmisbruik in de hand?

Voor wie nog alcohol in de aanbieding wil komen, opgelet! Vanaf 1 juli mag het stunten met prijzen voor een kratje bier of wijn niet meer. Waar supermarkten eerst nog 50 procent korting mochten geven, is dat vanaf juli gehalveerd naar 25 procent. Ook acties zoals 'twee halen, één betalen' mogen niet meer.

Dat staat in de nieuwe Alcoholwet die vanaf volgende maand ingaat, schrijft De Telegraaf. De nieuwe wet moet problematisch alcoholmisbruik tegengaan. Vanaf dan worden ook ouders die voor hun kinderen onder de achttien alcoholische drank kopen in de kroeg of het restaurant strafbaar.

Wie de wet overtreedt, kan een boete krijgen tussen de 1.360 en 5.440 euro. Aan happy hours in de horeca verandert er overigens niks. Enkele jaren geleden kregen gemeenten al de mogelijkheid om dit te verbieden, dat heeft de helft van de gemeenten gedaan.

Wat vind jij? Denk jij dat de nieuwe wet alcoholmisbruik tegengaat of ligt het stuntverhaal niet in verband met hoeveel jij drinkt? Laat het weten door te stemmen op onze stelling en discussieer erover mee, hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren