Thuisbezorgd van oud-Enschedeër Jitse Groen grootste buiten China

Ondanks, of misschien wel dankzij, corona had hij al een top jaar achter de rug en zag de omzet van zijn bedrijf met 39 procent stijgen. En sinds vandaag mag hij zich ook de grootste maaltijdbezorger buiten China noemen.

Eigenaar en oprichter Jitse Groen begon het bedrijf Thuisbezorgd in 2000 op de zolder van zijn ouderlijk huis in Enschede. Vrij eenvoudig, zelf bedacht. Het bedrijf van de UT-student groeide als kool en al snel volgde overname na overname. Binnen twintig jaar is het een beursgenoteerd bedrijf met een jaaromzet van 2,4 miljard euro. De coronacrisis had weinig negatieve effecten op het bedrijf. Integendeel, de vraag naar maaltijden groeide met bijna 40 procent. En die groei zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Overname in het buitenland

Al voor de coronacrisis had het bedrijf zijn zinnen gezet op het Amerikaanse Grubhub. Een bedrijf dat dezelfde diensten biedt als Thuisbezorgd, maar dan aan de andere kant van de grote plas. In juni vorig jaar kwamen de plannen voor het eerst officieel op de agenda te staan, maar de daadwerkelijke afhandeling duurde langer. Pas deze week werd een overeenkomst gesloten.

Met de overname van Grubhup wordt Thuisbezorgd één van de grootste maaltijdbezorgers ter wereld. Alleen de markt in China is nog groter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE
Deel dit artikel: