Opnieuw tientallen vogelspotters in Zwolle op zoek naar de sperweruil

In Zwolle staan opnieuw tientallen vogelliefhebbers om een glimp op te vangen van de sperweruil. Er wordt nu aan beide kanten van het spoor gezocht naar de zeldzame vogel. Een aantal mensen heeft de uil alweer gezien.Â

Gisteren werd de eerste spottersmelding gedaan van de sperweruil bij een tankstation aan de IJsselallee in Zwolle. Het nieuws verspreidde zich snel en binnen korte tijd stonden er tientallen mensen langs het spoor om ook te kijken naar de uil.

Op de website waarnemingen.nl stroomden het aantal meldingen binnen van spotters die de sperweruil hadden gezien en werden ook meerdere foto's geplaatst. Ook zag een aantal mensen hoe de uil vanaf een lantaarnpaal de berm in dook om een muis te vangen.

Sommige mensen zijn ze opgewonden over de aanwezigheid van de bijzondere vogel dat ze ook vannacht nog met een telescoop de omgeving afspeurden, op zoek naar de sperweruil. Sinds vanmorgen vroeg neemt het aantal spotters weer gestaag toe. Vanuit heel Nederland zijn mensen naar Zwolle afgereisd.

De sperweruil is een zeldzame vogel. De afgelopen honderd jaar werd de uil nog maar drie keer eerder gezien in Nederland, voor het laatst in 2005 in Drenthe. De uil leeft vooral in bossen in het noorden van Europa.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dierennieuws
Deel dit artikel:

Reageren