Examens in coronatijd op Agnieten College in Nieuwleusen: ‘Niet blijven hangen, maar direct naar huis’

“Het is zeker een spannende tijd. Die examenperiode is altijd bijzonder”, vertelt directrice Tineke Meijerink van het Agnieten College in Nieuwleusen. In de sporthal staan tientallen tafels, voorzien van een woordenboek, op anderhalve meter klaar. “Vanmiddag starten de leerlingen met hun examen Nederlands.”

Waar het normaal gesproken toch gek is om in de sporthal aan een tafeltje te zitten, is het voor de leerlingen van het Agnieten College niet anders dan anders. “Eigenlijk hebben de examenleerlingen het hele jaar les gehad in de sporthal. Ze hebben ondanks corona een goede voorbereiding gehad op hun examen.”

Coronabesmetting

Toch kan het gebeuren dat een leerling zijn of haar tentamen door een positieve test niet kan maken. “Afgelopen vrijdag kreeg ik een telefoontje met het bericht dat een leerling positief getest was. Erg vervelend natuurlijk, maar daar kan je niets aan doen.” De betreffende leerling moet de gemiste examens halverwege juni inhalen.

Gelijk naar huis

Om de kans op besmetting tijdens de examens zo klein mogelijk te maken, heeft de school enkele maatregelen getroffen. Op de vloeren zijn looplijnen aangegeven, zijn de tafels extra ver uit elkaar gezet en moeten ze na het examen direct naar huis. “De ervaring leert dat leerlingen graag even napraten na de toets. Heel erg begrijpelijk natuurlijk, maar helaas kan dat dit jaar niet.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
NIEUWLEUSEN VECHTDAL CORONAVIRUS
Deel dit artikel: