Bert Konterman mist motivatie en drive bij PEC Zwolle: "Ben onaangenaam verrast"

PEC Zwolle speelt nergens meer om in de Eredivisie en dat was te zien aan het spel tegen hekkensluiter ADO Den Haag vanmiddag. Die ploeg won vanmiddag met 1-0 in Zwolle.

"Ik ben eigenlijk wel een beetje onaangenaam verrast" , begint trainer Bert Konterman van de Zwollenaren na afloop. "Ik denk toch onbewust dat je veilig bent, dat de echte drive er net niet is op momenten dat het nodig is. En dan kom je tegen een ADO, dat heel goed kan verdedigen en dat vanaf het begin af aan wil doen, te vroeg op achterstand. En dan zie je ons tegen onszelf gaan vechten en dan wordt het heel lastig."

100%

Konterman zag zijn spelers dan ook niet alles geven. "Deze groep kan absoluut van ADO winnen, maar dan moet je wel 100% zijn. En dat waren we echt niet. In de rust heb ik ook gezegd dat de eerste 20 minuten dramatisch waren. We helpen elkaar niet, smeren elkaar zelfs gele kaarten aan."

Barbecue

Konterman probeerde de spelers te motiveren met een barbecue aan het einde van het seizoen. Hij zou die betalen als er een bepaald aantal punten zouden worden gehaald, maar die motivatie lijkt dus niet te werken: "Ik heb het idee dat dat ook niet werkt. Dus ik denk dat ik m'n geld in de portemonnee kan houden", zegt hij met een knipoog. "Wij moeten ze voor een deel klaarstomen in de training, maar er moet ook stukje motivatie uit jezelf komen. Dat je het maximale van jezelf wilt laten zien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL PEC ZWOLLE
Deel dit artikel: