Campinggasten en buurtkinderen Diffelen leggen puzzel van 42.000 stukjes voor goede doel

Ga d'r maar aanstaan; een puzzel leggen die uit maar liefst 42.000 stukjes bestaat. Op camping De Vechtvallei in Diffelen is vanmiddag het laatste puzzelstukje gelegd door burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg. Het is een sponsoractie voor een evangelisatieproject in Papoea Nieuw Guinea die mogelijk is gemaakt door puzzelende campinggasten, buren en vrienden van de campingeigenaar.

De mega-puzzel heeft een dito formaat: 7,5 bij 1,6 meter. De 42.000 stukjes vormen samen een potporie van 'landmarks' over de hele wereld. De puzzel werd gelegd om de vrije tijd in de lockdown leuk te besteden en er werd, als stok achter de deur, geld gevraagd voor een goed doel.

Mega-puzzel met landmarks van over de hele wereld (Foto: GS Media)
Mega-puzzel met landmarks van over de hele wereld (Foto: GS Media)

Puzzelen tot in de kleine uurtjes

Familie Stapel, samen met nabije buren uit Reeze en Diffelen en campinggasten, zijn afgelopen vier maanden druk aan het puzzelen geweest. Gemiddeld werden er 10.000 stukjes per maand gelegd. Dat gebeurde soms bij de buurtkinderen thuis. Die namen dan een deel van de gesorteerde puzzelstukjes mee en de rest werd in de campingkantine gelegd.

Het allerlaatste stukje werd vandaag door de burgemeester gelegd. Hij kreeg daarbij de hulp van veel kinderen die zelf ook al hadden meegeholpen. Na afloop werd een cheque van 4.200 euro gegeven aan Michel Pauw en zijn dochter Hanna, die volgende week dinsdag naar Papua Nieuw Guinea afreizen om daar bijbelvertaalwerk te doen.

Dit was de start:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DIFFELEN VECHTDAL
Deel dit artikel: