Man uit Heeten voor jihad in Syrië

Victor Droste uit Heeten is sinds enkele dagen in Syrië om te strijden in een islamitisch verzetsleger. Voordat Droste, hij noemt zichzelf Zakariya Al-Hollandi, vertrok naar Syrië gaf hij nog een interview en was hij onherkenbaar te zien in een televisieprogramma.

Volgens mensen uit zijn vroegere omgeving begon Droste een paar jaar geleden met het lezen van de Koran. Zo schrijft nieuwswebsite SallandCentraal. Puur uit interesse. Blijkbaar kon hij zich vinden in de teksten in het boek, want twee jaar geleden werd hij moslim. Later ontmoette hij, volgens mensen uit zijn omgeving, mensen die al langer moslim waren. Hij verruilde zijn kennissen voor islamitische vrienden, schrijft SallandCentraal.

Boodschap op YouTube

In een boodschap op YouTube vertelt Droste over zijn beweegredenen. Kort gezegd kan hij niet anders zeggen dat gehoor te geven aan de roep van Allah.

In De Vijfde Dag

Droste was vorige week onherkenbaar in beeld in het tv-programma ‘De Vijfde Dag’. Daar vertelde hij waarom hij naar Syrië wil om te vechten. Droste stelt in het programma dat als mensen zouden weten wat hij ging doen, hij werd opgepakt en hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd hing.

Het is niet bekend hoe het Victor Droste na bijna een week in Syrië vergaat.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: