VVD-Kamerlid Elias: 'Verbetering N35 gaat gewoon door'

De rijksweg N35 wordt de komende jaren verder verbeterd. Ondanks aangekondigde bezuinigingen op wegen en het spoor, gaat de aanpak door zoals gepland. Dat zegt de VVD in de Tweede Kamer in reactie op de houding van het CDA.

VVD-Tweede Kamerlid Ton Elias is dan ook verbaasd over de opstelling van zijn collega’s van het CDA. Het CDA betichtte de VVD deze week dat ze de aanpak van de N35 wil schrappen. Als Elias dat niet zou terugdraaien zou het CDA tegen alle plannen stemmen voor verbetering van het verkeer in Nederland, het zogenoemde MIT dat in april wordt besproken in de Kamer.

'Pertinent onjuist'
De opvatting van het CDA is volgens Elias pertinent onjuist. De VVD wil volgens hem alleen de dure studie schrappen naar een deel van de aanpak van de N35. Het gaat dan om het deel tussen Nijverdal en Wythmen. De 5 miljoen euro die de studie kost kan volgens Elias net zo goed in de verbetering van knelpunten op de N35 bij Heino worden gebruikt. Aan de aanpak van de weg tussen Zwolle en Almelo wordt wat Elias betreft niet gemorreld.

Maandag is Elias de hele dag op werkbezoek in de provincie Overijssel. Op het programma staat een autorit op de N35 en wordt de Luchthaven Twente bezocht. De aanpak van de N35 staat nu gepland voor januari 2014.

CDA houdt VVD aan afspraak

Het CDA rekent er op dat de VVD onverkort vasthoudt aan de bestaande afspraken tussen het rijk en de regio over opwaardering van de N35. Dit zegt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum in reactie op uitlatingen van Elias. Hij daagt de VVD uit om het kabinet samen in een motie vast te pinnen op de oorspronkelijke afspraken. Van Hijum wijst er op dat CDA en VVD in 2006 samen aan de wieg stonden van de plannen tot verbetering van de N35.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren