Ger Visser nu ook persoonlijk failliet

Ger Visser is persoonlijk failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. Zijn vastgoedbedrijf Eurocommerce ging eerder dit jaar al ten onder.

Het persoonlijke faillissement van de oud-eigenaar is een nieuw hoofdstuk in de indrukwekkende ineenstorting van één van de grootste kantoorontwikkelaars van Nederland. Het bedrijf uit Deventer bouwde tientallen jaren met geleend geld kantoren om die daarna zo snel mogelijk weer te verkopen. Door het faillissement van Eurocommerce hebben veel banken honderden miljoenen euro's verlies geleden. Ger Visser zou volgens het blad Quote vorig jaar nog een persoonlijk vermogen hebben gehad van ongeveer 140 miljoen euro. Dat geld lijkt hij nu kwijt te zijn aan de banken die hem persoonlijk verantwoordelijk houden voor het faillissement van zijn bedrijf. Het persoonlijke faillissement is door de curatoren van Eurocommerce aangevraagd. Volgens curator Fons Spliet had Visser enorme schulden bij zijn eigen bedrijf.

 

Ferrari's een peperduur jacht en toppaarden

Ger Visser is niet alleen in de vastgoedwereld een bekende. De vastgoedmagnaat was eigenaar van de Eurocommerce stallen waar prijswinnende paarden vandaan komen. Deze zomer wist ruiter Gerco Schroder met Eurocommerce London nog twee medailles in de wacht te slepen op de Olympische Spelen. Naast de paarden had Visser ook een collectie met tien Ferrari's en heeft hij nog een jacht van zes miljoen euro in Zuid-Frankrijk.

 

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren