Bakker Berjan bakt duizenden tompoucen voor Koningsdag: 'Dit jaar een nieuw record'

Koningsdag is ook dit jaar zonder kleedjesmarkt, een festival en optochten, maar toch blijft er een traditie overeind: tompoucen eten! Bakker Berjan van bakkerij Ten Brinke in Ommen ziet deze dagen duizenden tompoucen over zijn werkbank gaan.

“Ik denk dat we dit jaar ons record gaan verbreken", vertelt Berjan. "Vorig jaar verkochten we er zo'n 3500. Dit jaar verwacht ik dat er zo'n 4000 de deur uitgaan."

Drive-in

En vorig jaar werden al die tompoucen niet in de winkel verkocht. Omdat het al lastig leek te worden om op anderhalve meter afstand al die duizenden gebakjes in de winkel te verkopen, bedacht Berjan een oplossing: een tompouce drive-in. Het centrum van Ommen stond muurvast door alle auto's die voor de bakkerij stopten om oranjegebak in te slaan. "Als ondernemer moet je creatief zijn. Het heeft ontzettend goed uitgepakt."

En dus wordt de succesvolle formule ook dit jaar ingezet. “We maken alle tompoucen op de dag zelf. Vandaag maken we er duizend en voor morgen maken we er vierduizend. Het wordt dus nog wel even druk vannacht."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OMMEN VECHTDAL
Deel dit artikel: