Weekkranten De Staphorster en Steenwijker Courant in de verkoop, uitgeverij wil van alle huis-aan-huisbladen af

Uitgeverij NDC Mediagroep wil van veertig huis-aan-huisbladen af die het uitgeeft. Het gaat onder meer om De Staphorster en de Steenwijker Courant. Dat blijkt volgens RTV Noord uit interne correspondentie van het concern.

NDC geeft kranten uit in Groningen, Friesland, Drenthe, de Kop van Overijssel en een deel van Flevoland. De uitgever wil van de bladen af, nadat uit intern onderzoek bleek dat winst maken met deze titels nauwelijks nog mogelijk is. Dat komt vooral door tegenvallende advertentie-inkomsten, een probleem waar alle uitgevers van deze gratis verspreide bladen mee worstelen. De coronacrisis heeft dat probleem verder vergroot.

Lees ook: NDC-zet-alle-huis-aan-huisbladen-in-de-etalage

Het afstoten van de veertig titels is onderdeel van het plan dat het Belgische krantenbedrijf Mediahuis heeft om NDC weer financieel gezond te maken. Mediahuis heeft de uitgever vorig jaar overgenomen.

Onrust

Het plan veroorzaakt onrust bij onder meer journalistenvakbond NVJ, die het een trieste ontwikkeling noemt dat steeds meer lokale media wegvallen. "We zien het ook in Noord-Holland en in Limburg. Ook daar hebben uitgevers als DPG en Mediahuis titels vervreemd."

De voorzitter van de Ondernemingsraad van NDC zegt tegen RTV Noord dat het gaat om een denkrichting en nog geen voorgenomen besluit is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
STAPHORST STEENWIJKERLAND
Deel dit artikel: