Directeur GGD IJsselland maakt zich zorgen over mogelijke versoepelingen coronaregels

Goed nieuws vandaag voor ondernemers: het kabinet wil terrassen en winkels vanaf 21 april weer openen. Ook wordt de avondklok misschien geschrapt vanaf die datum. Velen springen door het nieuws een gat in de lucht, maar directeur Rianne van den Berg van GGD IJsselland is voorzichtig. "Ik begrijp het vanuit de vraag van de samenleving, maar ik maak me er ook zorgen over."

Het plan van het kabinet ligt nu bij deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT). Als het wordt goedgekeurd, zullen de plannen aanstaande dinsdag op de persconferentie worden aangekondigd.

Waakzaam

De GGD-directeur maakt zich zorgen om de versoepelingen vanwege het aantal coronabesmettingen. "Het aantal ziekenhuisopnames blijft toenemen en we zitten nog niet op de verwachte piek van de derde golf. Ook kunnen reguliere operaties nog niet doorgaan."

Volgens Van den Berg ligt vermoeidheid en uitputting bij ziekenhuispersoneel op de loer. "Ze staan al ruim een jaar onder enorme druk. Ik begrijp de versoepelingen wel, maar we moeten dus waakzaam blijven", concludeert ze.

Positief

Voorzitter Peter Snijders van Veiligheidsregio IJsselland maakt zich minder zorgen over de aangekondigde versoepelingen. "Het moet veilig kunnen, maar ik denk dat de sectoren ons daar juist bij kunnen helpen. We komen echt in een andere fase terecht als samenleving."

Collega-burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland wil vooral dat de terrassen weer open gaan. "Ik ben altijd voorstander geweest van versoepelingen of aanpassingen van coronaregels als hiermee een betere regulering van de drukte mogelijk is. Ik pleit dan ook voor een opening van de terrassen in de horeca."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
HORECA CORONAMAATREGELEN CORONAVIRUS
Deel dit artikel: