Nederlandse voetbalvrouwen winnen ook oefenduel van Duitsland

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben ook hun tweede oefenwedstrijd van deze interlandperiode gewonnen. In Venlo was Oranje met 2-1 te sterk voor Duitsland. Vorige week won Nederland al simpel van Belgiƫ.

Bij Nederland was er, net als vorige week, een basisplek voor Lynn Wilms van FC Twente en Jill Roord uit Oldenzaal. Laatstgenoemde was in de beginfase gevaarlijk. Eerst raakte ze de lat en even later tikte keepster Merle Frohms een inzet uit de hoek. Na een kwartier was het raak en het was Jackie Groenen die Oranje op voorsprong zette. Lang bleef die stand op het bord staan, maar kort voor rust zorgde Laura Freigang voor de gelijkmaker.

Roord weer belangrijk

Kika van Es van FC Twente stond als vervanger van Merel van Dongen aan de aftrap van de tweede helft. Na een uur raakte Roord, via Frohms, voor de tweede keer de lat en uit de rebound zette Daniëlle van de Donk de 2-1 op het scorebord.

Geen tweede gelijkmaker

Duitsland ging voor tweede keer op zoek naar een gelijkmaker en kreeg ook enkele goede kansen. Keepster Lize Kop liet zich echter niet meer voor de tweede keer passeren en dus won Nederland ook het tweede en laatste oefenduel van deze interlandperiode. Het was voor het eerst in 21 jaar dat Oranje Duitsland, de huidige nummer twee van de wereldranglijst, wist te verslaan.

Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: