Shoppen op afspraak wordt mogelijk: "Ik ga liever spontaan winkelen"

Winkelen op afspraak kan vanaf volgende week woensdag weer. Klanten moeten zich minimaal vier uur van tevoren aanmelden om minimaal 10 minuten te mogen shoppen. Maar inwoners van Raalte zien dat nog niet zo zitten. "Ik ga liever spontaan winkelen", vertelt een voorbijganger.

Winkeliers mogen twee klanten per verdieping en zes klanten per uur binnenlaten. Een vrouw die door het centrum van Raalte loopt, denkt dat de versoepeling vooral zin heeft voor kledingwinkels. "Bij kleding kan je prima op afspraak komen winkelen, maar bij andere winkels is dat anders."

Eigenaresse Bascha van boetiek Juud en Jul in Raalte beaamt dat. "Dit zet voor ons geen zoden aan de dijk. Wij zijn een winkel waar mensen spontaan dingen kopen, impulsen. Als je dan een afspraak moet maken om te winkelen, ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen."

Niet doen

De meeste voorbijgangers in het centrum van Raalte zeggen niet te gaan shoppen op afspraak. Twee vrouwen die een ijsje eten zien er ook nog niet de voordelen van in, want ze hebben het shoppen helemaal niet gemist. "Ik heb niks nodig, dus ik denk dat ik dat niet ga doen."

Toch zijn er ook mensen die wel gebruik gaan maken van de regeling. "Fysiek winkelen is wel fijner, dat je even rustig kan kijken wat je nodig hebt."

Meer over dit onderwerp:
RAALTE CORONAMAATREGELEN SALLAND
Deel dit artikel: