Eigenaar Eurocommerce aangehouden

Eigenaar Ger Visser van projectontwikkelaar Eurocommerce uit Deventer is vandaag door de FIOD aangehouden.

Visser wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting van een aantal banken. Bij het hoofdkantoor in Deventer is de administratie in beslag genomen. Tegen Visser is aangifte gedaan door Rabobank en SNS. Volgens bronnen binnen de banken zijn er recent 'rare dingen' ontdekt, zoals huurcontracten die niet klopten. Dat schrijft NRC Handelsblad. De banken zouden op basis van valse gegevens tientallen miljoenen aan het bedrijf hebben geleend. Sinds eind mei verkeert Eurocommerce in surseance van betaling. Naast eigenaar Visser is ook voormalig commercieel directeur Jetze S. aangehouden.

 

Aanhouding slecht voor Eurocommerce

De interim-directeur van de vastgoedgigant - die door de bewindvoerders is aangesteld - baalt van de nieuwe ontwikkeling. "We zijn juist gebaat bij rust en stabiliteit." Met man en macht wordt gewerkt aan de redding van het bedrijf. Volgens de directeur is het "geen verrassing" dat eigenaar Visser is opgepakt. "We wisten dat er aangifte is gedaan." Het personeel van het bedrijf zou geschrokken zijn, velen werken al lange tijd voor het Deventer bedrijf en kennen Visser goed. "Hij heeft het bedrijf opgebouwd als een soort pater familias."

 

Al langere tijd problemen

Het Deventer bedrijf Eurocommerce verkeert sinds een jaar in grote financiële problemen. Een paar maanden geleden werd nog tot twee keer toe het faillissement van het bedrijf aangevraagd. Een faillissement kon telkens ternauwernood worden afgeweerd. De nood is echter wel zo hoog dat de rechter uitstel van betaling heeft verleend. Sinds die tijd proberen bewindvoerders te redden wat er te redden is. Verschillende bronnen bevestigen dat dat erg moeizaam gaat. Visser weigert al vanaf het begin akkoord te gaan met een reddingsplan van de banken. Zijn arrestatie vandaag lijkt nog niet het einde van de soap rond het vastgoedbedrijf.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren