Hoop op opstijgen tweede Boeing van Twente Airport vervliegt in dikke mist

Tot drie maal toe kwamen vandaag tientallen vliegtuigspotters naar Twente Airport om de tweede Lufthansa-Boeing 747 te zien vertrekken van de luchthaven, maar vanwege de slechte weersomstandigheden ging het feest niet door. Het is niet bekend wanneer het toestel alsnog de lucht in gaat.

Er stonden tijdelijk zes Boeings geparkeerd op Twente Airport, omdat er op andere vliegvelden geen plek is vanwege corona. Het eerste toestel vertrok begin november na commotie rondom vergunningen. De Inspectie Leefomgeving en Transport gaf geen goedkeuring om de vliegtuigen te laten opstijgen, omdat de Enschedese luchthaven daar niet de juiste vergunningen voor had. Nadat Twente Airport dreigde met een kort geding, bereikten beide partijen alsnog een akkoord: er wordt eenmalig een ontheffing verleend om de Boeings te laten vertrekken.

Mist

Vandaag zou dus het tweede toestel opstijgen. Twente Airport probeerde het vertrek van het toestel zo veel mogelijk stil te houden om te voorkomen dat spotters naar het vliegveld zouden komen, maar er kwamen alsnog zo'n 150 liefhebbers naar de luchthaven.

De spotters kwamen echter van een koude kermis thuis. Het vliegtuig zou rond 10 uur vanochtend vertrekken, maar dit werd tot twee keer toe uitgesteld vanwege de mist. Uiteindelijk is besloten de vlucht te annuleren.

Drie van de zes

In totaal zullen drie van de zes toestellen vertrekken van Twente Airport. De overige drie toestellen blijven naar verwachting tot juni 2021 op het Enschedese vliegveld staan.

Meer over dit onderwerp:
CORONACRISIS
Deel dit artikel: