'Vangrail was op die plek niet nodig'

De 13 meter brede berm tussen de A35 bij Almelo en het water langs de snelweg moet in normale situaties genoeg zijn om auto's af te remmen die van de weg geraken. Door de vorst was de berm echter zo hard dat de auto's niet werden afgeremd.

Daarmee reageert Rijkswaterstaat op het ontbreken van vangrails op de plek waar zondagavond een dodelijk ongeluk is gebeurd. Rijkswaterstaat realiseert zich dat de kille uitleg van de regels niets afdoet aan de ernst van het ongeluk en de noodzaak de situatie nog eens goed te bezien.

 

Op de plek waar de A35 overgaat van drie naar 2 rijbanen, kwamen door nog onbekende oorzaak twee auto's met elkaar in botsing. Beide auto's raakten van de weg en kwamen in het ijskoude water terecht. De zeven inzittenden zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar voor zes van hen kwam de hulp te laat. Onder de slachtoffers vier kinderen. 

 

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Aan de hand van het politieonderzoek wil Rijkswaterstaat bekijken of er alsnog een vangrail op die plek nodig is.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: