FC Twente Vrouwen hervat competitie met zege, PEC onderuit tegen Ajax

FC Twente Vrouwen heeft de competitie hervat met een klinkende 3-0 zege op SC Heerenveen. De dames van PEC Zwolle gingen in eigen huis onderuit tegen koploper Ajax: 1-4.

De Vrouwen Eredivisie lag twee weken stil vanwege de nieuwe coronamaatregelen, maar van die break was op het veld in Enschede weinig te merken.

Voor rust beslist

FC Twente besliste het duel al voor de theepauze. Renate Jansen, Elena Dhont en Kerstin Casparij wisten in het eerste bedrijf het net te vinden en zorgden er daarmee voor dat de ploeg van trainer Tommy Stroot al na 45 minuten achterover kon leunen.

In de tweede helft kwam FC Twente dan ook niet meer in de problemen tegen het zwakke SC Heerenveen. Tot treffers leidde dit echter niet en dus bleef het bij 3-0.

Forse nederlaag PEC Zwolle

PEC deed aanvankelijk zeker niet onder voor de lijstaanvoerder, maar kwam tien minuten voor de rust wel op achterstand. Chasity Grant opende de score namens de Amsterdammers. PEC leek direct daarna op gelijke hoogte te komen. Een schot van Jassina Blom spatte echter uiteen op de lat.

Tromp pijnigt oude club

Vol goede moed begon PEC aan de tweede helft, maar de Zwolse dames kregen al na enkele minuten een fikse domper te verwerken. Nikita Tromp - vorig seizoen nog onder contract bij PEC Zwolle - tekende in twee instanties voor de 0-2. Met kort hierna haar tweede treffer, gooide Tromp het duel definitief in het slot.

In blessuretijd werd er nog tweemaal gescoord. Jonna van de Velde dacht de eindstand op 0-4 te bepalen, maar Naomi Hilhorst redde diep in blessuretijd de Overijsselse eer: 1-4.

Bekijk hier de uitslagen, de stand en het programma in de Vrouwen Eredivisie en de statistieken van FC Twente Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen.

Deel dit artikel: