Simon en Judaskerk in Ootmarsum bekroond tot meest gastvrije kerk van Oost Nederland

De katholieke H.H. Simon en Judaskerk in Ootmarsum is door de stichting Welkom in de Kerk verkozen tot meest gastvrije kerk van Oost Nederland. Van de 69 inzendingen werd gisteren bekendgemaakt dat de kerk in aanmerking komt voor de bijbehorende geldprijs van 2.500 euro.

Op basis van de rust, sfeer en entourage is de kerk verkozen tot meest gastvrije kerk van deze regio. "Normaal gesproken bezoeken tussen de 35.000 en 40.000 toeristen op jaarbasis de kerk", zegt Henk Eertman, voorzitter van de locatieraad van de kerk. "Dan komen ze om een kaarsje aan te steken, even bij alles stil te staan en te genieten van de kerk. Dit aantal ligt door de coronamaatregelen dit jaar een stuk lager."

Eertman weet al waar het gewonnen geldbedrag grotendeels aan besteed wordt. "Er komt in ieder geval een mooi presentje voor onze kerkgidsen die er dagelijks veel aan doen om het onze gasten naar de zin te maken. Dan blijft er waarschijnlijk nog wel wat over, maar wat daarmee gaat gebeuren weten we nog niet."

Meer over dit onderwerp:
NOORDOOST-TWENTE
Deel dit artikel: