Wat vind jij: Dit jaar moet er een algeheel vuurwerkverbod komen om de ziekenhuizen te ontzien

GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen dit jaar een algeheel vuurwerkverbod. Ze stellen dat de druk op de ziekenhuizen nu al zo groot is, dat het onwenselijk is als daar ook vuurwerkslachtoffers bijkomen. Wat vind jij hiervan?

Jesse Klaver zei vandaag: "Als we nu zien hoe hoog de druk is bij de ziekenhuizen en de spoedeisende hulp, maar ook bij de handhaving zoals bij de politie en boa's, dan moeten we nu handelen."

Vorig jaar bezochten dertienhonderd mensen het ziekenhuis of de huisartsenpost met vuurwerkverwondingen. Bijna vierhonderd van hen hadden spoedeisende hulp nodig.

Gedeeltelijk vuurwerkverbod

Sinds 2020 is sowieso het gedeeltelijke vuurwerkverbod van kracht. Zo mag je zelf geen vuurpijlen meer afsteken en is een groot deel van het knalvuurwerk ook verboden. GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen dit verbod dus één jaar uitbreiden naar een totaalverbod: dus ook geen siervuurwerk (anders dan vuurpijlen) en fop- en schertsvuurwerk.

De twee oppositiepartijen staan erom bekend dat ze tegenstander zijn van vuurwerk. Het is slecht voor het klimaat en het zorgt voor veel overlast en rommel. Het is niet opvallend dat juist deze partijen met dit voorstel komen.

Wat vind jij? Is het een goed idee om dit jaar een totaalverbod in te stellen? Of zal 't wel meevallen met de vuurwerkslachtoffers dit jaar vanwege het gedeeltelijke verbod? Stem op de stelling en reageer: hieronder of op Facebook.

Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren