Sport in Bathmen komt grotendeels tot stilstand: ABS schrapt trainingen en wedstrijden

In de strijd tegen het oplaaiende coronavirus in Bathmen, heeft omni-sportvereniging ABS besloten om tot maandag 12 oktober alle trainingen en wedstrijden te schrappen. ABS doet dit na overleg met onder andere de gemeente Deventer en de GGD. "Sport draait om gezondheid. Dus dit was geen moeilijke beslissing om te nemen", verklaart voorzitter Willem Berends.

In Bathmen loopt het aantal besmettingen snel op. Naast diverse senioren, raken er ook steeds meer jongere leden besmet. ABS is een omni-vereniging, waar onder andere voetbal, volleybal, handbal en badminton onder valt. In totaal zijn er zo'n 1500 leden actief.

'Saamhorigheid breekt ons op'

Voor de senioren van de voetbal- en handbaltak waren de wedstrijden voor komend weekeinde al geannuleerd. Zo waren er bij het eerste voetbalteam al zes besmettingen. "We hebben dit in feite met een week verlengd", verklaart Berends. "De saamhorigheid van Bathmen breekt ons nu op, zei iemand vanmiddag al."

De beslissing om de sport te schrappen, komt van de club. "We moeten het aantal reisbewegingen beperken om de verspreiding van het virus te beperken. En als sportvereniging hebben wij heel veel bewegingen."

TC Bathmen (tennis) blijft vooralsnog door sporten, omdat dit volgens de richtlijnen van de overheid en de Veiligheidsregio IJsselland mag. Wat RV Bathmen (paardensport) gaat doen, is nog niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
DEVENTER CORONAVIRUS CORONAMAATREGELEN
Deel dit artikel: