VIDEO | Oost op het Asfalt: secondenspel met aanhanger vol gas door rood

In het alledaagse verkeer is het soms een secondendans. En kan net het verschil maken of iets maar net goed afloopt of gruwelijk misgaat. Zoals bij dit kruispunt in Vriezenveen, waar de bestuurder van een bestelauto met aanhangwagen vol door rood jakkert. Want wat gebeurt er als de automobilist die groen licht krijgt net ietsje eerder optrekt? Dan zijn de gevolgen wellicht niet te overzien.

Het incident speelde zich recent af op de kruising van het Westeinde met de Aadorpweg.

Vol door rood

Enkele automobilisten staan keurig te wachten voor het rode licht op het verkeer dat vanaf de Aadorpweg komt en in de richting van Vroomshoop rijdt. Er zijn al enkele auto's gepasseerd en er lijkt niemand meer te komen. Het licht springt op groen en net voordat de wachtende automobilisten willen optrekken, komt er ineens van links nog een personenwagen met aanhanger die vol door het rode licht rijdt.

Tot verbazing van een van de wachtende automobilisten, die het tafereel met zijn dashcam vastlegde.

'Ging maar net goed'

"Dit liep dus maar net goed af", aldus de bestuurder. "Gezien het feit dat wij al even groen licht hadden, moet deze automobilist het rode licht dus aan zijn laars hebben gelapt. Als hij is doorgereden omdat hij niet meer tijdig kon stoppen, moet hij veel te hard hebben gereden. Hoe dan ook: als we ietsje eerder waren opgetrokken, was de ellende waarschijnlijk niet te overzien geweest."

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.

Zie deze pagina voor het toesturen van video's

Meer over dit onderwerp:
REGIO ALMELO OOST OP HET ASFALT
Deel dit artikel: