Biljarters dupe van strenger coronabeleid

Waar andere amateursporters in elk geval nog hun hobby kunnen uitoefenen, is het over en uit voor de biljarters. De cafés moeten om 22.00 uur sluiten en dat betekent dat er geen competitie meer kan worden gespeeld. Biljart is een populaire sport in Overijssel.

De druiven zijn zuur voor de biljarters. Werd de vorige competitie al voortijdig afgeblazen, nu ligt de boel na een paar weken al weer stil. Biljarten wordt competitief gespeeld in teamvorm en die wedstrijden zijn niet afgelopen voor 22.00 uur.

Eerder beginnen geen optie

De biljartbond KNBB heeft nog niet besloten tot een algehele afgelasting, maar adviseert om wedstrijden al om 18.00 te laten beginnen. In veel gevallen onhaalbaar aldus Eric Binnenmars KNBB-bestuurslid van de afdeling Noord-Oost Overijssel. "Veel mensen werken. Die redden dat gewoon niet."

Binnenmars verwacht dat heel veel wedstrijden worden uitgesteld. Enkele zogeheten 'wilde' biljartbonden hebben al wel besloten het hele competitieprogramma voor de komende drie weken eruit te gooien.

Binnenmars: "Voor de tweede keer in een jaar worden we getroffen. Senioren zouden nog wel eerder kunnen biljarten, maar dan houdt het op. Ook in het weekeinde spelen is geen optie. Dat willen veel biljarters niet."

Deel dit artikel: