nieuws

Expeditie Oost: Hans Kayser uit Zwitserland bouwt al 23 jaar aan zijn boot op de werf in Vollenhove

Wat zal het zijn? Passie, bevlogenheid, een manier van leven? Wat het ook is, bijzonder is het wel. Hannes Kayser uit Zwitserland werkt al 23 jaar aan zijn boot, die in de scheepswerf van Vollenhove ligt. Zijn tweede huis....
Kayser kocht de boot casco in Duitsland en was voornemens het vaartuig binnen vijf jaar klaar te hebben om ermee te gaan varen.

Een gebed zonder eind ...

Inmiddels is de Zwitser 23 jaar verder en is de boot nog niet klaar. Een keer of drie per jaar komt hij een paar weken vanuit Zwitserland richting Vollenhove om te bouwen aan zijn levenswerk.

Zwitserse precisie ...

'Ik doe alles zelf en met de Zwitserse precisie, vandaar dat het allemaal iets langer duurt. Erg vind ik het niet want de scheepswerf in Vollenhove is mijn tweede huis geworden', aldus een vrolijke Kayser.

Wereldreis ...

De botenbouwer woont in een caravan die naast de boot gestald staat. 'Kijk om je heen en geniet en kom tot de conclusie dat ik het mooiste terras van Nederland heb. Maar, over twee jaar moet de boot toch wel klaar zijn. Ik heb er dan 25 jaar aan gebouwd en dan wordt het toch echt tijd voor mijn wereldreis', aldus Kayser.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.