nieuws

UIT-tips voor het weekend van 17, 18 en 19 november

Popronde Enschede
Popronde Enschede
Genieten van muziek in Enschede, het weekend wetenschappelijk beginnen in Zwolle, swingen in Raalte of snuffelen op de vlooienmarkt in Enschede? Er is genoeg te doen in Overijssel.    Â

Popronde Enschede

Het grootste reizende muziekfestival van Nederland strijkt vrijdag neer in Enschede. Op 26 podia in de binnenstad zijn 45 optredens te beleven. De gloednieuwe Twentsche Foodhal is één van de locaties. Daar trapt Sean Gascoigne af om 17.30 uur. Maar ook talloze cafés, een boekhandel, kledingwinkel, hamburgerrestaurant, expositieruimte en een platenzaak zijn podium voor muzikaal talent. Alle concerten van de Popronde Enschede zijn gratis toegankelijk tussen 14.30 uur en middernacht.

Bas Haring in Zwolle

De schrijver, hoogleraar en volksfilosoof Bas Haring laat vrijdagavond in Zwolle-Zuid zijn licht schijnen over actuele maatschappelijke onderwerpen als marktwerking, economische groei en recessies. Deze onderwerpen komen uit zijn boek ‘Waarom cola duurder is dan Melk’. Vrijdagavond om 20.15 uur in theater ZZuit vertelt hij er alles over. En dat Bas boeiend kan vertellen weet je als je hem hebt gezien in het wetenschapsprogramma ‘Proefkonijnen’ waar hij als panellid uitleg gaf bij allerlei proefjes en experimenten.

Hans Klok in Enschede

Het spookt dit weekend in het Wilminktheater Enschede. Kroonluchters flikkeren… Geesten dwalen over het toneel. Op het balkon schiet een in het zwart geklede vrouw achter een gordijn. Ergens klinkt het klaaglijk gehuil van een baby en vanuit de catacomben trekt een akelige mist omhoog. In Hans Klok’s House of Horror worden veel illusie grenzen overschreden. Horror fans van jong tot oud worden op hun wenken bediend in deze familieshow. Vrijdag, zaterdag en zondag om 20.00 uur.

I’m a Soulman in Raalte

Steffen Morrison en Manoushka Zeegelaar Breeveld laten zaterdag de Soul van de Sixties herleven in het Hoftheater in Raalte. I’m a Soulman is een opzwepende theatershow gebaseerd op het verhaal van het legendarische platenlabel STAX. Ten tijde van rassenrellen eind jaren ’50 komen een blanke boer en zus met een platenlabel dat zich richt op zwarte artiesten. Onder begeleiding van een R&B band brengt het duo hits als ‘Dock of the Bay’ en ‘I’m a Soulman’ ten gehore.

Twentse Vlooienmarkt in Enschede

Dit weekend kan het weer. Rondsnuffelen op de Twentse Vlooienmarkt in Enschede. In de Expo Twente hal op het Go Planet Park staan zaterdag en zondag meer dan 500 kramen met tweedehandskleding, boeken, oud speelgoed, en zeldzame objecten als retro meubelen en antiek. De kans dat je met lege handen naar huis gaat is klein. Beide dagen open vanaf 09.00 uur, speciaal voor de vroege vogels die zoeken naar iets specifieks of iets unieks.

Het Geheim van de Meester in Zwolle

Het Geheim van de Meester is een theatertour waarin de roemrijke geschiedenis van de Nederlandse schilderkunst op een bijzondere manier aan bod komt. In Schouwburg Odeon reconstrueren experts zondag de meest uiteenlopende bekende Nederlandse meesterwerken. Ze zetten alles op alles om precies te doen wat de meester deed en op die manier zo dicht mogelijk bij zijn stijl en techniek te komen. Het publiek mag vragen stellen en de werken van dichtbij bekijken. Aanvang 14.30 uur.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.