nieuws

UIT-tips voor het weekend van 14, 15, 16, juli

Middeleeuws Weekend Dragonheart in Enschede
Middeleeuws Weekend Dragonheart in Enschede
Zeldzaam mooie dingen in Deventer, Hellehondsdagen in De Lutte, vrouwenduikdag in Zwolle en Puur, Hip en Handgemaakt in Hengelo. Het is weer leuk, leuker leukst dit weekend!

Hellehondsdagen in De Lutte

Van donderdag t/m zondag staat het centrum van De Lutte in het teken van De Hellehondsdagen met veel muziek, sport en ander leuks. Beach Games, mountainbiken rondom de Hellehond, 'Proef en Geniet', een kunstmarkt en een kleedjesmarkt. Leuk voor jong en oud.

Middeleeuws Weekend Dragonheart Enschede

Tijdens het Middeleeuws Weekend Dragonheart bij Erve`t Stroink zullen oude tijden herleven zaterdag en zondag. Een kampement met Vikingen en Middeleeuwers, tenten, wapengekletter en oude ambachten. Kinderen kunnen zwaardvechten en ook de ridderwinkel en uilentuin zijn open.

Open dag PEC Zwolle

Een rondleiding door het stadion van PEC Zwolle, heel veel sportieve spelletjes rondom het stadion en stands met informatie en fan-artikelen staan zaterdag op het programma tijdens de open dag van PEC Zwolle tussen 12.00 en 17.00 uur. Het hoogtepunt is het voorstellen van de selectie.

Vrouwenduikdag in Zwolle

In Zwolle staat zaterdag een tank met 22.000 liter water op het Grote Kerkplein. Dames kunnen hier hun eerste duikervaring opdoen onder begeleiding van erkende instructeurs. Na de duik zal je haar en make-up gedaan worden en sluit je af met een drankje. Wel even aanmelden.

Puur, Hip en Handgemaakt in Hengelo

Puur, Hip en Handgemaakt is een gezellige markt die zaterdag wordt gehouden in het Prins Bernhard Plantsoen in Hengelo. Fijne eettentjes, muziek en kraampjes met kleding, sieraden en woonaccessoires. Welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

Zeldzaam Mooi Festival Deventer

Zondag is het weer genieten geblazen in het Worpplantsoen in Deventer op de ‘Zeldzaam Mooie Markt’. Vinyl singletjes worden gedraaid, er zijn 75 marktkramen en 20 foodtrucks en foodkramen. Genoeg om lekker te shoppen en te picknicken tussen 11.00 tot 19.00 uur.

Zomerrondleiding door Oud Borne

Maak zondag een zomerrondleiding door Oud Borne. Hoor alles over de rijke historie, bekijk de toren van de oude hervormde kerk en bewonder het interieur van de kerken in Oud Borne. Start is om 14.00 uur op het Dorsetplein bij de fontein. De wandeling duurt anderhalf uur.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.