nieuws

Bijzondere e-mails tussen veteraan en leerlingen in boek

De Tweede Wereldoorlog, een onderwerp dat uitgebreid aan bod komt tijdens de geschiedenisles, vaak door middel van een lesboek en films. Het kan ook op een andere manier, namelijk door persoonlijk contact met een oorlogsveteraan. Dat deden zes leerlingen van het Canisius in Tubbergen.
Het begon allemaal met één mailtje naar de Canadese oorlogsveteraan John McStay, negen maanden later en talloze mailtjes verder ontstaat er een boek. "De leerlingen bleven maar over en weer mailen", aldus docent Mark Veldhuis. 

Hopen op een ontmoeting

Mark is docent Economie bij het Canisius in Tubbergen en is daarnaast ook talentcoördinator waarbij hij projecten opzet voor leerlingen die wel toe zijn aan een uitdaging. Hij is zelf actief als vrijwilliger bij het Informatiecentrum Canadese begraafplaats Holten. Daisy Harmelink heeft aan het boek meegeschreven: "Het was erg leuk om het te verwerken en om het terug te lezen." Alle leerlingen hopen na alle e-mailtjes de veteraan McStay nog eens in het echt te zien. "Dat zou geweldig zijn", zegt Daisy. "Het is zijn plan om in 2020 naar Nederland te komen". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.