nieuws

Terugblik directeur Kloosterman op FBK Games: "Absolute topdag"

Een toptijd van atleet Dafne Schippers bleef uit vanwege tegenwind, maar directeur Hans Kloosterman van het internationale atletiekevenement FBK Games kijkt tevreden terug op de 36-ste editie. "Een absolute topdag."Â
Met een tijd van 11,08 op de 100 meter bleef Schippers ruim boven de tijd die Kloosterman vorige week voorspelde, namelijk 10,8. "Dat zou ze kunnen lopen met meewind, maar met de wind tegen is alles anders. Zo is atletiek." Het optreden van Schippers vormde samen met dat van Sifan Hassan op de 1500 meter en Thijmen Kupers op de 800 meter échte hoogtepunten.

Familie bij een thuiswedstrijd
Voor Kupers, afkomstig uit de Achterhoek en voor de Utrechtse Schippers vormen de FBK Games een thuiswedstrijd. Kloosterman: "Dafne komt heel graag naar Hengelo. Juist ook omdat haar familie er dan bij kan zijn. Niet alleen haar ouders, die heel veel met haar meereizen. Maar dan ook de rest van haar familie. Dat is voor haar heel belangrijk."
Er werden in Hengelo op zondag veel nieuwe records gelopen, en daarmee plaatsten verschillende sporters zich voor de wereldkampioenschappen in augustus in Londen. "Dat is goed voor deze atleten en ook voor de sport. We proberen er namelijk echt een show van te maken."

Aantrekkelijk
Kloosterman vindt dat daar een taak ligt voor de internationale atletiek; om de sport aantrekkelijker te maken. "Als je één keer in zo'n stadion naar atletiek hebt gekeken, dan ben je verkocht. Gisteren verkochten we 8500 kaarten. Dat is twee keer zo groot als vorig jaar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.